Zapojení nového HDD / jak správně PINOVAT
Zapojení nového HDD / jak správně PINOVAT
Připojil jsem nový HDD a nechce mi ho načíst , děkuji všem kdo mi poradí jak postupovat dá aby mi Pc načítal oba HDD
- illhexapod
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zapojení nového HDD / jak správně PINOVAT
Zdar, prosimtě stačí mít jeden disk zapojený jako Master a druhý jako slave... nebo na obou CS (cable select), to se docílí tak, že přemístíš jumpery dle značek na zadní straně disku. Jako malinkou nápovědu ti přiložim foto . Pokud si s tím stále nevíš rady tak mi tu odenapiš, rád poradím.
Takže takovýhle Jumpery by jsi na tom diksu mohl mít už umístené, pokud né sežeň si je Na této fotce se díváš na PINY na kterých se nastavuje MASTER, SLAVE a CS (cable select) ( zvýrazněno červeně ) Tady máš zase vysvětlivky, který by měli být na každém HDD ať už takhle shora nebo na zadní straně u PINŮ ( podle toho to celé nastav )
Takže takovýhle Jumpery by jsi na tom diksu mohl mít už umístené, pokud né sežeň si je Na této fotce se díváš na PINY na kterých se nastavuje MASTER, SLAVE a CS (cable select) ( zvýrazněno červeně ) Tady máš zase vysvětlivky, který by měli být na každém HDD ať už takhle shora nebo na zadní straně u PINŮ ( podle toho to celé nastav )
Nežádejte mě o pomoc prostřednictvím ICQ a soukromých zpráv
jo ale na tom disku co mám svůj a ne ten new tak tam nejsou vysvětlivky , jinak jumpry mám na obou discích , navíc když mám zapojený ten disk ten druhý tak tak furt pracuje nechápu to
- illhexapod
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
hezký no tak sjeď na http://www.google.cz a pokud víš typ toho disku na kterém nic neni, tak si to vygoogli a najdi manuál tam to musí být )) Anebo alespoň jiné foto stejného disku na kterém to bude vidět a máš to vyřešené ...
a je možné že by to bylo stejné jako na tom new???
- illhexapod
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
divná otázka ..... pokud si myslíš že jsou stejné a stejně vypadají + že jsou to stejné typy disků tak možná.... pošli foto obou disků a uvidíme