Overclocking Intel Core 2 Duo E4500 by 36%

Diskuze k taktování Intel procesorů
Odpovědět
balor
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 21 dub 2008, 16:00

Overclocking Intel Core 2 Duo E4500 by 36%

Příspěvek od balor »

1)Nákup CPU Chladiče Arctic Cooling Freezer 7 pro

2)V Biosu vypnuto CPU Eist function, CPU enhanced halt-(položky, jež podtaktovávají CPU). V biosu Gigabyte ctrl+F1- otevře rozšířené nastavení.

3)M.I.T- CPU host clock na Enabled, CPU host Frekvenci na 273 čímž frekvence při násobiči 11x bude 3003Mhz, Změna děličky paměti-(system memory multiplier) z auto na 2x - při zvyšování CPU FSB zvyšujeme i frekvenci pamětí, já mám paměti 533Mhz tzn 273x2 -(dělička)=546Mhz pro paměti tzn 2,5% overclock pro RAM tak jsem RAM dodal více šťávy +0,1V - doporučuju u kvalitnějších pamětí i bez taktování-vyšší stabilita. Dále zvýšení CPU V core z 1,35V na 1,408V

4) Nechal jsem otestovat CPU a RAM programem Orthos cca 2h.

Teplota idle-37°C, burn-62°C Měřeno TAT

Kód: Vybrat vše

http://www.ukazto.com/?img=2837391~cpu-z.jpg&xyz
PC: MB:GB GA 945PL, CPU:C2D E4500 2200@3003Mhz-(11x273Mhz,1,408 V core), (cool by Freezer 7 pro), RAM:Corsair VS CL4 533@546Mhz, GK:Ati HD 2900pro 600/1800@730/2000Mhz, Zdroj Corsair VX 550W, HDD Seagate Baracuda 160Gb Sata II

Gůůglah
Sponzor
Sponzor
Příspěvky: 666
Registrován: čtv 20. říj 2000 20:22:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Odpověď

Příspěvek od Gůůglah »

Uživatelský avatar
illhexapod
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 300
Registrován: 04 led 2008, 18:51
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Overclocking Intel Core 2 Duo E4500 by 36%

Příspěvek od illhexapod »

myslím, že tady není co dodat ..... ;) dobře ty ! chválím :)
Nežádejte mě o pomoc prostřednictvím ICQ a soukromých zpráv
Levný servis PC a oprava notebooků
Podmínky pro zveřejnění galerií na webu - TuningPC.cz - Podmínky

Uživatelský avatar
CreAtive_34
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 34
Registrován: 10 úno 2008, 21:49
Bydliště: Mám
Kontaktovat uživatele:

Re: Overclocking Intel Core 2 Duo E4500 by 36%

Příspěvek od CreAtive_34 »

tady se někdo nudil :o :D

jinak RESPEKT :)
Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská blbost, tím vesmírem si však nejsem jist.
A. Einstein

balor
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 21 dub 2008, 16:00

Re: Overclocking Intel Core 2 Duo E4500 by 36%

Příspěvek od balor »

THX ještě bych mohl napsat něco k taktování AMD K6-2 350Mhz pomocí switchů na desce, ale nevím jestli to není zbytečný... zítra zkusím napsat něco k taktování grafiky, ale tam toho tolik není jak u CPU Jinak máte hezky udělaný web a hlavně ty casemoddy jsou luxusní :)
PC: MB:GB GA 945PL, CPU:C2D E4500 2200@3003Mhz-(11x273Mhz,1,408 V core), (cool by Freezer 7 pro), RAM:Corsair VS CL4 533@546Mhz, GK:Ati HD 2900pro 600/1800@730/2000Mhz, Zdroj Corsair VX 550W, HDD Seagate Baracuda 160Gb Sata II

Uživatelský avatar
illhexapod
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 300
Registrován: 04 led 2008, 18:51
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Overclocking Intel Core 2 Duo E4500 by 36%

Příspěvek od illhexapod »

ehm, no díky snažím se vid :). Prosím tě jak se ti bude chtít klidně napiš cokoli k taktování nebo i jiné, budu jedině rád :). Jo, ale možná by se šikl nějaký stručný popis taktování procesoru co má snad ještě dost lidí jako např. já Pentium 4 :) ale jak se ti bude samo chtít... :) Nebudu tě přece do něčeho nutit... hehe :) ale díky moc za cokoli. :geek:
Nežádejte mě o pomoc prostřednictvím ICQ a soukromých zpráv
Levný servis PC a oprava notebooků
Podmínky pro zveřejnění galerií na webu - TuningPC.cz - Podmínky

balor
Nováček
Nováček
Příspěvky: 4
Registrován: 21 dub 2008, 16:00

Re: Overclocking Intel Core 2 Duo E4500 by 36%

Příspěvek od balor »

P4 bych přetaktoval, kdybych ji měl-nemám ani desku ani CPU a navíc CPU P4 jsem nikdy nevlastnil kdyby se mi dostalo do ruky tak přetaktuju a hodím to sem teďka jsem ve fázi ladění AMD K6-2 300Mhz zatím jsem na 412Mhz stabilně až skončím tak to hodím do AMD overclock. :)
PC: MB:GB GA 945PL, CPU:C2D E4500 2200@3003Mhz-(11x273Mhz,1,408 V core), (cool by Freezer 7 pro), RAM:Corsair VS CL4 533@546Mhz, GK:Ati HD 2900pro 600/1800@730/2000Mhz, Zdroj Corsair VX 550W, HDD Seagate Baracuda 160Gb Sata II

Odpovědět